Ikimokyklinio amžiaus vaikų eilės – dovana Lietuvai!

Jau dvyliktus metus Šiaulių r. lopšelyje-darželyje „Žiedelis“ vyko respublikinis ikimokyklinio amžiaus vaikų eilėraščių deklamavimo konkursas „Tu pati gražiausia, mano Lietuva“, skirtas Lietuvos gimtadieniui ir tarptautinei gimtosios kalbos dienai. Virtualiai šis konkursas organizuojamas trečius metus. Renginio pradžioje direktoriaus pavaduotoja Auksė Buožienė pasveikino dalyvius ir priminė konkurso nuostatus, į ką buvo kreipiamas didžiausias dėmesys, vertinant konkurso dalyvius.

Šiltus pasveikinimo žodžius išsakiusi direktorė Violeta Kumžienė, pasidžiaugė gausiu būriu dalyvių, skaitovų saviraiška, eilėmis, besiliejančiomis iš mažų širdelių, patriotiškumu, juos ruošusių mokytojų profesionalumu, vertinimo komisijos atsakingu ir garbingu darbu.

Savo eiles Lietuvai siuntė jaunieji skaitovai iš Palangos, Joniškio, Tauragės, Kelmės miesto ir rajono, Kretingos rajono, po 2 dalyvius iš Biržų, žemaitijos sostinės – Telšių, Panevėžio rajono, po 3 skaitovus iš Kėdainių ir Panevėžio. Net 6 dalyviai iš Klaipėdos miesto, o gausiausiai skaitovų eiles papildė namiškiai – 8 ikimokyklinukai iš Šiaulių rajono. Jauniausi 2 skaitovai – trimečiai – iš Klaipėdos ir Kelmės miestų, keturmečių dalyvavo net 14, penkiamečių – 16. Mūsų lopšelį-darželį atstovavo keturmetis Neidas Vasylius. Neidą konkursui paruošė vyresnioji mokytoja dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Albina Audinienė.

Vaikai varžėsi dėl šių nominacijų: „Išraiškingiausiai padeklamuotas eilėraštis“, „Originaliausiai“ padeklamuotas eilėraštis“, „Natūraliausiai“ padeklamuotas eilėraštis“. Vertinimo komisijai pirmininkavo Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Laima Lukšaitė. Jai talkino Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešosios bibliotekos aptarnavimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė Vilma Gružinskienė ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro režisierius Zenonas Gestautas.

Vertinimo komisijai teko peržiūrėti  32 video įrašus ir išrinkti pačius talentingiausius skaitovus. Komisijai išnarpliojus vaikų deklamuojamas eiles, paaiškėjo, jog išraiškingiausiai deklamavo penkiametė Urtė Valaitytė iš Panevėžio  lopšelio-darželio „Vyturėlis“. Urtę konkursui ruošė ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Jolanta Nebilevičienė. Natūraliausiai padeklamavo trimetis Emilis Latiškevičius iš Kelmės lopšelio-darželio „Kūlverstukas“, jo mokytoja Rasa Valčiukienė. Originaliausiai deklamavusiu skaitovu išrinktas Deimantas Leonas Paškevičius iš Kėdainių lopšelio-darželio „Vaikystė“. Berniuką konkursui paruošė mokytoja Sandra Paulauskienė.

Visiems konkurso dalyviams išsiųstos padėkos, nominacijų laimėtojams diplomai, statulėlės ir knygutės.

Nepaprastai smagu, kad tiek daug kūrybiškų, talentingų, įdomių skaitovų iš visos Lietuvos išvydome, tiek daug smagių akimirkų patyrėme. Dėkojame už aktyvumą visiems dalyviams bei juos rengusiems pedagogams.

 

Ona Grigalaitienė, mokytoja dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą,

Jūratė Vileikienė, mokytoja dirbanti pagal priešmokyklinio ugdymo programą