Olimpinio ugdymo projektas „Pedalų ir paspirtukų draugai”

Projekto tikslas: Pristatyti dviračių sportą kaip įdomią ir šiuolaikišką sporto šaką, kad vaikai pamiltų dviratį ir sportą.

Projekto uždaviniai:

  1. Išmokyti vaikus važiuoti dviračiu.
  2. Supažindinti vaikus su BMX sporto šaka.
  3. Įtvirtinti saugaus elgesio kelyje taisykles.

 2022  metų rugsėjo mėn. 19–23 d. lopšelyje-darželyje vyko Europos judumo savaitė, kurią užbaigėme dviračių ir paspirtukų žygiu į Daugėlių pušyną. Žygyje dalyvavo 60 ugdytinių ir įstaigos darbuotojų. 2022 metų spalio mėn. su priešmokyklinių grupių ugdytiniais vykome į sporto centrą „Dubysa“. Susipažinome ir išbandėme BMX „Pump track“ trasą, aplankėme Šiaulių Dviračių muziejų. Išvykoje vaikai susipažino su dviračio istorija, gamino atšvaitus, įtvirtino saugaus elgesio kelyje su dviračiu taisykles. Sporto centro „Dubysa“ trenerė Donata Šiaudvytė vaikus supažindino su BMX dviračių trasa, BMX dviračiais, pasidalino BMX dviračių sporto istorijomis, pamokė kaip taisyklingai važiuoti BMX dviračiu, pademonstravo, kaip atliekamas startas, kaip atletai treniruojasi žiemos metu ir leido ugdytiniams išmėginti BMX dviračius „Pumk track“ trasoje.

Projektą iš dalies finansavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Įgyvendindami projektą įsigijome du triratukus, su kuriais ugdytiniai važinėja darželio kieme, dalyvavo dviračių, triratukų ir paspirtukų žygyje.

Neformaliojo ugdymo mokytojas K. Mikaliūnas