Kūrybinėse dirbtuvėlėse plušo ir maži, ir dideli

Įgyvendindami aplinkosaugos projektą „Tvariai naudoju – gamtą tausoju“, kurį iš dalies finansuoja Šiaulių rajono savivaldybė, Šiaulių r. Kuršėnų lopšelio-darželio „Žiedelis“ bendruomenė aktyviai įsitraukė į kūrybines dirbtuvėles „Maišelis“. Siekdami mažinti plastikinių maišelių naudojimą ir tekstilės atliekų kiekius, skatinome projekto dalyvius siūti iš tekstilės atliekų (drabužių, staltiesių, užuolaidų, lovatiesių ir pan.) daugkartinius maišelius pirkiniams, maišelius daržovėms ir vaisiams.

Džiaugiamės, kad maišelius siuvo vaikai kartu su tėveliais ir net seneliais namuose ir grupėse. Vieni  bandė siūti rankomis su adata, kiti su siuvimo mašinomis.

Patys mažiausieji išnaudojo tėvelių ir senelių siūtus maišelius ugdomosioms veikloms. Vyresnieji dekoravo, puošė tekstilinius maišelius ne tik grupėse, bet ir Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos organizuotoje edukacijoje „Baltų raštai ant tekstilės“.

Projekto įgyvendinimo metu vaikai pagilino žinias apie atliekų rūšiavimą, antrinių žaliavų panaudojimą antrą kartą, tvarų vartojimą, atliekų mažinimą, gamtos saugojimą ir jos išteklių taupymą.

Šiuo metu vaikų puošti maišeliai eksponuojami lopšelio-darželio erdvėse. Gruodžio mėn. pačių originaliausių maišelių paroda vyks Šiaulių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

 

Auksė Buožienė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui